Reggeli a szabadban: készíts magadnak földimogyoróvajat!

Kifejezetten fontosnak tartom a nap legelső étkezését a reggelit és az azt megelőző ráhangolódást mozgással, meditálással. A reggeli napsütésben elfogyasztott reggelinek, vagy egy nomád túra alkalmával közösen tartott étkezésnek csodás energetizáló hatása van.
Ezt a hatást elősegíti ha összpontosítunk az általunk elkészített reggeli íz harmóniáira és minden érzékszervünkkel erre irányítjuk figyelmünket.
Kezdhetjük azzal, hogy megfigyelve légzésünket testünkre fókuszálunk, így megnövelve az étel tápláló erejét.

Ezt a táplálékot az elemek tökéletes színharmóniájában készítettem el.
A földimogyoróvaj sokunk tartalmas kedvenc tápláléka ami hulladék mentesen házilag is elkészíthető, és nagyon jó másokkal is megosztani. A bolti üveges változatban pálmaolaj és felesleges cukor is előfordulhat és az állaga se a legjobb.
Nem romlandó ezért nomád túrákra vagy a szabadban áttáncolt, éjszaka után is jó ha nálunk van egy kis üveggel.
A reggeliben a földimogyoró képviseli a föld elemet.
A gyümölcsök magas víztartalma egyszerre hordozza magában a víz elemét, külön-külön pedig, a kajszi barack, cseresznye a tűz (Nap) elemet az áfonya a levegőt valamint a reggeli összes eleme egységben az éteri erőt. Fogyaszthatjuk zabkásához, vagy bármilyen kásához de magas rost tartalmú kenyérrel és gyümölcsökkel is kiváló.

Hozzávalók:

  • 50dkg földimogyoró
  • 1 ek földimogyoró olaj
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

Szükségünk lesz egy nagy teljesítményű aprítóra (min. 1000W), ha nincs kérjünk kölcsön, de érdemes beruházni rá, krémlevesek, zöldség pogácsák, gyümölcslevek készítéséhez is. Tegyük a földimogyoró felét, az olajat, sót az aprítóba morzsásra daráljuk össze majd adjuk hozzá a másik felét . A darálást kisebb szünetekkel végezzük míg krémes állagot kapunk.

Ajándéknak is tökéletes, csökkentsük a hulladék termelést vásároljunk kimérős boltokban!

Szép reggeleket!

Megosztás