A test és a lélek tudatos táplálása

A tudatos táplálkozás elég régóta az életem része amit igyekszek másokkal is megosztani. Nem vagyok szakács, dietetikus vagy egyéb ezen a területen végzett szakember. A főzés és az ételek elkészítése számomra ugyanúgy művészet és egy kifejezési forma, intuitív módon. A szeretet és gondoskodás egy formája illetve egy mélyről jövő terápiás kapcsolat/kapcsolódás a testemmel és alkotó elemeivel. A főzésnél is a legfontosabb szerepet a természettel való bensőséges kapcsolatom határozza meg és vele harmóniában próbálom elkészíteni ételeimet, melyet saját termesztésű gyógynövényekkel és zöldségekkel egészítek ki.

Úgy gondolom hogy akárki lehet szakács és főzhet jól de a legfontosabb hogy azt szeretettel és az intuícióira hallgatva végezze. A test a lélek és szellem frissen tartása, egészsége és tisztasága szorosan összefügg táplálkozásunkkal. Az ételek amiket elkészítünk szintén rezgésekből, energiából állnak, ezért nem mindegy milyen kapcsolatunk van az ezekkel az alkotóelemekkel.

Tudjuk-e hogy honnan jött, hogyan lett feldolgozva?

Napjainkban sajnos ezt egyre nehezebb ellenőrizni. A legtöbb élelmiszer amit magunkhoz veszünk feldolgozott és telis-tele van vegyi anyagokkal, adalékanyagokkal amikről nem is gondolnánk hogy testi és ezen keresztül lelki betegséghez is vezethetnek.

A globális klímaváltozás erre is hatással van. Egyre nehezebben élik túl a növények az időjárási szélsőségeket ezért a tudomány génmódosításhoz folyamodik. Amivel ugyan több és erősebb növény termeszthető viszont kutatások azt igazolják hogy ezek sok esetben káros hatással vannak a szervezetünkre.

Egyre inkább távolodunk el attól ami mi magunk is vagyunk: a Földtől és annak természeti kincseitől és ezáltal teljes értékű és tisztaságú táplálékforrásaitól.

Ma a legtöbb ember kiváltságosnak gondolja az egészséges táplálkozás lehetőségeit. Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy odafigyeljen az étrendjére, pedig amivel a Föld megajándékoz minket az mindenkinek jár anyagi háttértől függetlenül. Ezért fontos a táplálkozásban, főzésben is a megosztás, odafigyelés és gondoskodás. Nekem mindig hatalmas öröm és belső boldogság ha valakit megajándékozhatok egy finom étellel vagy az általam termelt zöldségekkel. Ilyenkor úgy érzem katalizálok egy folyamatot, az ébredés folyamatát. Azt a folyamatot ami egész életünket áthatja és egymással kölcsönhatásában, tapasztalások során bontakozik ki.
Ez egy fajta tágulás is, amikor észreveszed, hogy milyen folyamatok és érzések zajlanak le benned. Elkezdesz megfigyelni, jobban érzékelni és jelen lenni. Persze a változásnak belülről kell jönnie. Amikor hallgatsz az intuícióidra és nem vagy hajlandó beletörődni abba hogy mit honnan és miből viszel be a szervezetedbe, mert tudatosan, bensőséges kapcsolattal élsz vele, külső befolyás nélkül.

Én nem szeretnék senkit meggyőzni semmiről. Amit leírok, csupán a saját tapasztalataimból származó felismerések és az ételeimet megkóstoló lelkek beszámolója.

Egy alternatíva, mellyel a környezetedre és természet értékeinek becsben tartásával hozzájárulhatsz egy egészségesebb és magasabb rezgésszintű bolygó megteremtéséhez. A célom, hogy receptjeimmel és alkotásaimmal hozzájáruljak ahhoz, hogy minél több ember ébredhessen rá egy tudatosabb életmód-szemlélet jelenlétére, ami egyensúlyban és harmóniában fejlődik Földünkkel. Valamint fontosnak tartom, hogy mindenki aki hasonlóan gondolkozik inspirálódni tudjon a másik embertől és érezze, hogy nincs egyedül.

Receptjeim szín tiszta szeretetből, jó szándékból születtek.

Teljes mértékben a jelenlét állapotában készültek, gondoskodással összeválogatott, hús és tejtermékektől mentes alapanyagokból. Ez nem azt jelenti hogy mindenkire kedvezően fog hatni, de kellő nyitottsággal és elfogadással biztosíthatom, ha úgy döntesz, hogy nem eszel húst, olyan sok színű palettát kapsz a kezedbe, hogy jó ideig biztos nem kívánod majd, vagy esetleg végleg kihagyod étkezésidből. Több tapasztalat is alátámasztja, hogy a hús mentes étkezés is egyfajta tudat tágulást eredményez. Az ember elkezd ismerkedni többféle zöldséggel, fűszerrel és egyéb alapanyaggal és lelkes kísérletezésekbe kezd. Ez a fajta kreativitás pedig hatást gyakorol minden másra is.

A húsmentes táplálkozás döntésének meghozása viszont akkor a leghatékonyabb ha az egy belső elhatározásból alakul ki és nem pedig elfojtásból, megtagadásból. Amikor minden divatos étkezési szokás/hóbort és külső vélemény nélkül többé már tényleg nem kívánja tested és lelked az állati húst. Számomra elfogadhatatlan hogy állatok szenvednek azért, hogy másoknak táplálékul szolgáljanak. Persze a növények is élőlények, de növényi étrend mellett még mindig környezetbarátabb módon juthatunk táplálékhoz, főleg ha egy részét megtudjuk termeszteni magunknak . Egy idő után mindig vissza forgattam magamban, hogy az élelmiszer amit magamhoz vettem, milyen körülmények között élt, tárolva ezzel egy csomó olyan energetikai minőséget ami meghatározza miként hat majd a szervezetemre. Minden élőlénynek meg kell adni a lehetőséget hogy a számára legideálisabb környezetben fejlődjön és a természetes körforgás mesterséges manipulációja nélkül hasznosulhasson újra és újra.

Ha felismered hogy nem csak egy külön álló egyed és szervezet vagy és a tested amit jelenleg működtetsz kölcsönhatásban van mindennel ami körül vesz és a legapróbb atom amiből felépülsz szintén egy hatalmas kollektív fraktál minta része akkor kicsit közelebb kerülsz ahhoz amit mások a tudatos táplálkozással kapcsolatban éreznek. A test időleges, de nem mindegy milyen lenyomatot hagy maga után miután lebomlik és vissza kerül az univerzumba.

Hiszem hogy azért vagyunk itt ezen a bolygón hogy egymást segítsük és megosszuk tapasztalatainkat ami elősegíti hogy magasabb rezgés szintre lépjünk elérve ezzel a kollektív tudatemelkedést.

Megosztás